Meeuwenhof Duindorp Den Haag

82 appartementen met parkeergarage en 66 grondgebonden woningen
2006-2011

Opdrachtgever: Ceres Projecten Den Haag

Het plan Meeuwenhof is ontworpen als onderdeel van een herstructureringsoperatie in Duindorp. Het ontwerp bestaat uit een combinatie van geschakelde eengezinswoningen en een appartementengebouw. Het appartementengebouw is gelegen aan de noordkant van de locatie langs de Houtrustweg en bestaat uit vier en vijf bouwlagen bovenop een ondergrondse parkeergarage.

De eengezinswoningen liggen  ten zuiden van het appartementengebouw en zijn op de zon georiënteerd. Door de eengezinswoningen op een bijzondere manier te groeperen, ontstaan twee open pleinruimtes: een binnenhof en een buitenhof.

Het binnenhof is besloten en rustig van karakter omdat het is afgeschermd van de openbare weg. Het buitenhof is meer open van karakter en ligt aan de doorgaande route naar het Tesselseplein in het hart van de wijk. Het openbaar gebied tussen de eengezinswoningen, die niet direct aan de straat liggen, is autovrij en is voorzien van bomen. Hierdoor ontstaat een aangename woonsfeer.

De architectuur sluit aan bij de kleinschalige historische bebouwing van Duindorp door het gebruik van rode bakstenen in combinatie met witte kozijnen en overstekende dakranden.