Escamp Carré, Escamplaan Den Haag

50 appartementen met parkeergarage, 2 basisscholen, bso, kinderdagcentrum, wijkcentrum en Clubgebouw Ready
2006-2011

Opdrachtgever: Vestia, Openbaar Onderwijs Den Haag, Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden en Dienst OCW gemeente Den Haag

Het gehele plan betreft een herontwikkeling van een bestaand scholencluster in carrévorm rondom een sportterrein uit de jaren 30. Op de symmetrieas tussen de twee appartementenblokken is een doorgang naar het binnenterrein gesitueerd.

Het functionele programma is georganiseerd in compacte volumes bovenop de transparante en uitnodigende multifunctionele plint, waar zich de publieke en semipublieke ruimtes bevinden van de brede school, het kindercentrum en het wijkcentrum. Bovenop het kindercentrum en het wijkcentrum zijn de appartementen gerealiseerd over meerdere lagen.

De gevels zijn opgebouwd uit een harde zandkleurige strengperssteen, lichte accenten in de vorm van horizontale banden van architectonisch beton en bronskleurig geanodi­seerde aluminium kozijnen. De slanke profilering van de kozijnen, door middel van zogenaam­de renovatie profielen, draagt bij aan de transparantie van de plint en refereert ook naar de jaren ’30 architectuur uit de wijk.