Dullerthof Arnhem

17 grondgebonden woningen
2014-2017

Opdrachtgever: Edwin Oostmeijer, Era Contour Zoetermeer

Het project Spijkerbroek is gelegen in de wijk het Spijkerkwartier in Arnhem. Deze wijk in Arnhem staat bekend om zijn witte Brusselse herenhuizen en verborgen ecologische tuinen.
Het Dullerthof, dat onderdeel is van het project Spijkerbroek, sluit stedenbouwkundig en architectonisch aan op het 19e-eeuwse Spijkerkwartier met metselwerk, verticale ramen, een hoge begane grond en een statige plint.

Aan de Dullertstraat zijn tien herenhuizen gesitueerd. Deze herenhuizen bestaan standaard uit drie woonlagen, die eventueel uit te breiden zijn met een dakopbouw. Aan de Spijkerstraat en Karel van Gelderstraat zijn de zeven hofwoningen gelegen. De hofwoningen aan de Karel van Gelderstraat bestaan uit 2½ woonlaag, de overige hofwoningen aan de Spijkerstraat bestaan uit drie woonlagen. Naast de keuze tussen een traditionele variant of een woning met vide, zijn er diverse opbouw- en uitbouwopties en verschillende indelingsvarianten mogelijk. De tuingevel is voorzien van een pergolaconstructie met de mogelijkheid van een extra uitbreiding in de vorm van een balkon en/of serre.
Alle woningen zijn voorzien van een privé tuin die aansluit op de verborgen collectieve tuin.