Zeestraat 65 Den Haag

transformatie kantoorgebouw tot woningen
2016-2020

Opdrachtgever: Cap Ferrat Real Estate Development BV Den Haag

Het voormalige kantoorgebouw aan de Zeestraat ondergaat een grote metamorfose naar ‘De Mesdag Appartementen’. Het ontwerp gaat uit van behoud van het huidige straatbeeld, waarbij de bestaande techniekopbouw wordt vervangen door een penthouse dat naar de achterzijde wordt uitgebreid.
Deze opbouw wordt met grijze leisteen bekleed, waardoor het onderdeel wordt van het bestaande daklandschap. De bestaande daklichten in het schuine dakvlak aan de voorgevel worden over vrijwel de gehele breedte doorgetrokken met aan beide zijden een strook met leien, wat refereert aan de oorspronkelijke opzet van deze dakvlakken.
Het bouwkundige betonskelet blijft intact en vanuit deze basis wordt alles volledig opnieuw opgebouwd. De voorgevel behoudt zijn markante klassieke signatuur. De achtergevel, waarin ook de terrassen zijn opgenomen, is geheel nieuw ontworpen.
Verdeeld over vijf woonlagen zijn vijf comfortabele stadsappartementen ontwikkeld met een woonoppervlakte tussen de 100m² en 307m². Per appartement is een indeling ontworpen waarbij alle woonfuncties zoals verblijven, koken, slapen, baden en werken op een logische wijze zijn ingepast.