Bedrijfsgebouw Riz Bouw IJsselstein

Kantoorgebouw met bedrijfshal
2010-2012

Opdrachtgever: Riz bouw bv, IJsselstein

Het project omvat de nieuwbouw van een kantoorgebouw met een bedrijfshal voor RIZ Bouw. De nieuwbouw ligt aan de Einsteinweg op het bedrijventerrein De Corridor, dat een onderdeel is van de wijk Zenderpark te IJsselstein. Het bedrijventerrein ligt aan de zuidzijde van IJsselstein, op korte afstand van de oude binnenstad en is tevens gelegen aan een landelijke en groene omgeving.

Het kantoorgebouw bestaat uit drie bouwlagen en wordt uitgevoerd in robuust brons kleurig metselwerk met grote diepliggende brons kleurige kozijnen. De bedrijfshal bestaande uit twee bouwlagen, ligt aan de achterzijde van het kantoorgebouw en wordt uitgevoerd in bronskleurige gevelbeplating.

Het gebouw is voorzien van een ruime entree met vides. In het interieur is de centrale gang de plek waar iedereen elkaar tegenkomt. In deze centrale gang voert één doorlopende watervaltrap langs alle verdiepingen. Grote lichtkoepels voorzien deze gang van daglicht. Het interieur is met duurzame en onderhoudsarme materialen afgewerkt zoals de houten lambrisering en vloertegels.