NL EN


Sporthal Bosweide Den Haag

Sporthal met voorzieningen


De locatie is gelegen bij de belangrijkste entree vanuit Den Haag van de wijk Ypenburg. Samen met het Forensisch Instituut aan de ene zijde en het Atlas-college aan de andere zijde vormt het een entreegebied voor de wijk. Door de rechthoekige vorm en de horizontale gevelopbouw vormt het gebouw een ensemble met de twee andere gebouwen. In het ontwerp zijn de functies gestapeld tot een compacte hoofdvorm. De kantine ligt op de verdieping met zicht op de Laan van Hoornwijk. Het ruime buitenterras biedt uitzicht op de handbalvelden.
In het gebouw zijn de sporthal, de kantine en de handbalkleedkamers zoveel mogelijk van elkaar gescheiden zodat afzonderlijk gebruik mogelijk is. De gevel bestaat uit drie materiaalstroken. De begane grond is bekleed met schanskorven gevuld met natuursteen. De eerste verdieping heeft deels een glazen gevel en deels een gevel van translucente beplating waarop sportbeelden zijn afgebeeld die ‘s-avonds worden aangelicht. De dakverdieping is bekleed met roestbruine staalbeplating. De kleur verwijst naar de daken van de naastgelegen villabebouwing.

 

ontwerp: 2003-2004
uitvoering: 2004-2005
opdrachtgever: Pellikaan Bouwbedrijf bv, Tilburg