NL EN


PC Basisschool Prinsehaghe Den Haag

13 klassige school met voorschool, gymzaal en naschoolse opvang


Winnaar Scholenbouwprijs 2006, Primair Onderwijs

 

Op een binnenterrein in de binnenstad is een basisschool met voor- en naschoolse opvang en een gymnastieklokaal ontworpen. Door de beperkte afmetingen van het terrein is een compact gebouw ontwikkeld in drie lagen. Vanaf de entree aan de noordzijde is een doorgaande trap naar de tweede verdieping gesitueerd die de spil vormt van het gebouw. Boven de entree ligt een grote multifunctionele studieruimte en daarboven de gymzaal. De draagstruktuur ligt in de gevel- en gangzone waardoor het mogelijk is de tussenwanden van de lokalen als vouwwand uit te voeren en grote ruimtes van 100 m2 kunnen ontstaan. Het gebouw is duurzaam afgewerkt met geel genuanceerde baksteen gevels in blokverband gemetseld en bronskleurige aluminium kozijnen. In het interieur zijn veel tegelvloeren en lambriseringen van hout en tegels toegepast.

 

ontwerp: 2001-2004
uitvoering: 2003-2005
opdrachtgever: Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden, Den Haag