NL EN


Escamp Carré, Escamplaan Den Haag

2 basisscholen, bso, kinderdagcentrum, wijkcentrum, Clubgebouw Ready en 50 appartementen met parkeergarage


Het gehele plan betreft een herontwikkeling van een bestaand scholencluster in carrévorm rondom een sportterrein uit de jaren 30. Op de symmetrieas tussen de twee appartementenblokken is een doorgang naar het binnenterrein gesitueerd. Het clubgebouw is centraal op het binnenterrein geplaatst.

De twee basisscholen, PC Hooftschool en Ds. D.J. Karresschool zijn gehuisvest in één gebouw, letterlijk onder één kap. Door de keuze van de dragende structuur is flexibiliteit in gebruik van het schoolgebouw in de toekomst gegarandeerd. Het schoolgebouw bestaat uit drie lagen met lokalen en een gymzaal en speellokalen op de dakverdieping. Deze verdieping wordt door beide scholen gebruikt en kan tevens aan derden worden verhuurd. (sportvoorziening) De drie verdiepingen met lokalen zijn ruimtelijk met elkaar verbonden door een royale watervaltrap. Veel aandacht is besteed aan de relatie tussen de lokalen en de gangzone, die zo multifunctioneel kan worden gebruikt. Het kindercentrum en het buurtcentrum bevinden zich op de begane grond. Het kindercentrum heeft een functionele verbinding met de begane grond van de scholen, waardoor op een flexibele manier op de actuele eisen aan voor- en naschoolse opvang kan worden ingespeeld.

 

ontwerp: 2006-2007
uitvoering: 2008-2011
opdrachtgever: Openbaar Onderwijs Den Haag, Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden, Vestia en Dienst OCW gemeente Den Haag