17 december 2018

Winnaar Zuiderkerkprijs 2018

Geurst & Schulze architecten heeft samen met Amvest de Zuiderkerkprijs 2018 gewonnen met het project Cruquius Kavel 1.1.

Uit het juryrapport: “Torenhoog wooncomfort, maniakale passie en vakmanschap tot in ieder detail kenmerken Cruquius Kavel 1.1. Van uitstekende materiaaltoepassingen en prachtige positionering tot aan strakke plattegronden en een perfecte aansluiting op de omgeving.
De jury is ervan overtuigd dat over twintig jaar iedereen in dit gebouw, op deze plek nog steeds helemaal fantastisch woont.”

De gemeente Amsterdam reikt jaarlijks de Zuiderkerkprijs uit voor bijzondere, duurzame woningbouw in de hoofdstad.
De jury bestaat uit een – jaarlijks wisselend – team van drie deskundigen op het gebied van architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Cruquius Kavel 1.1 bestaat uit twee lichtkleurige woongebouwen waarin 116 huurappartementen en drie bedrijfsruimten bovenop een ondergrondse parkeergarage zijn ondergebracht. In de opzet profiteren zoveel mogelijk woningen van uitzicht op het water.
De L-vormige blokken zijn gesitueerd rondom een intiem, groen binnenhof, bestaande uit privé terrassen en een semi openbaar gebied.

Cruquius Kavel 1.1 is ontworpen door Geurst & Schulze architecten in opdracht van Amvest en gebouwd door Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen.

Naar de projectpagina