5 oktober 2023

Start woningbouw Molenplein Fase 2 Den Helder

Op woensdag 4 oktober 2023 is in Den Helder op feestelijke wijze officieel de start gegeven voor de bouw van nieuwbouwwoningen van ‘Molenplein fase 2’. Het gaat om de realisatie van 22 herenhuizen aan de Weststraat in Den Helder, in opdracht van Woningstichting Den Helder/ Helder Vastgoed BV.  Molenplein fase 2 is de laatste fase van de gebiedsontwikkeling Molenplein in Den Helder. Evenals bij deze laatste woningbouwopgave zijn in twee voorafgaande fasen de woningen ontworpen door Geurst & Schulze architecten en Tony Fretton Architects.

Het Molenplein is één van de eerste ontwikkelingen van het  uitwerkingsplan Stadshart in Den Helder. Op basis van het stedenbouwkundig plan van West 8 is door Geurst en Schulze architecten een verkaveling uitgewerkt, waarna in samenwerking met Tony Fretton Architects uit Londen een ontwerp is gemaakt. De coördinatie en alle werkzaamheden voor de bouwuitvoering zijn door Geurst & Schulze verricht.

Bij de feestelijke bijeenkomst werd, onder veel belangstelling en in aanwezigheid van de wethouders Michiel Wouters en Petra Bais, een geluksmunt onder een van de funderingspalen gelegd. Dit, om symbolisch voorspoed af te roepen over de totstandkoming van de nieuwe woningen. Directeur Robbert Waltmann van Woningstichting Den HelderHelder Vastgoed BV stak de aanwezigen een hart onder de riem voor de verdere afronding van fase 2.
Zie voor een impressie ook het artikel in Noordhollands Dagblad.

Kijk voor uitgebreide informatie van de eerder gerealiseerde woningbouw  de projectpagina van fase 1 bestaande uit 34 grondgebonden woningen en de  projectpagina van Molenplein Fase 3 bestaande uit 34 appartementen, 14 grondgebondenwoningen en 27 intramurale zorgappartementen.