Finesse Nesselande

12 september 2023

Rotterdamse woningbouw Finesse Nesselande gestart

Op vrijdag 8 september 2023 is de bouw gestart van het woningbouwproject Finesse in de Rotterdamse wijk Nesselande. Het project is ontworpen door Geurst & Schulze architecten.
Mohammed el Achkar, bestuurslid van Woonstad Rotterdam, en Chantal Zeegers, wethouder van de gemeente Rotterdam, hebben op feestelijke wijze het symbolische startsein gegeven.

In opdrachtgever van Woonstad Rotterdam worden 116 woningen in drie appartementsgebouwen gerealiseerd. Het gaat om 62 sociale huurwoningen en 54 huurwoningen in de midden huur categorie.
De alzijdige bebouwing van de nieuwbouw, bestaande uit een woontoren en twee urban villa’s, sluit aan bij het open karakter van het groengebied en vormt de schakel tussen de omliggende wijken en het centrum van Nesselande. Het maaiveld wordt ingericht met nieuwe bomen en beplanting, en is ontworpen door Hosper Landschapsarchitectuur. De kleurstelling van de gemetselde gevels met rode en witte baksteen is afgestemd op het kenmerkende kleurenpalet van Nesselande.

De oplevering staat gepland in 2025.

Het project komt tot stand door samenwerking met Woonstad Rotterdam, Aannemer Van Omme & De Groot, Goudstikker De Vries, LBP sight, Halmos Adviseurs, Koopmanschap Bouwkosten Advies, HOSPER landscape architecture and urban design. We zijn blij om met betrokken  partijen bij te dragen aan deze woonopgave.