6 mei 2013

Publicatie in het Jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2012

In het recent verschenen Jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2012 is het ontwerp voor het Herinneringspark 2014-18 gepubliceerd.

 

In opdracht van de Vlaamse Overheid is ter gelegenheid van de herdenking van honderd jaar Groote Oorlog 1914-1918 het Masterplan voor het Herinneringspark 2014-18 gemaakt, in samenwerking met Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, Terenja van Dijk, Jan de Graaf, Johan Meire en Pieter Uytenhove.

 

In 2011 werkte het Nederlands-Belgisch ontwerpteam onder leiding van Jeroen Geurst, haar winnend wedstrijdconcept uit tot een volwaardig masterplan. Zij ontwikkelde een eenvoudig maar krachtig concept: belangrijke landschappelijke sites, die worden versterkt en opgenomen in een netwerk, worden ingezet om het verhaal van de oorlog en van het landschap te vertellen.

 

Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2012 presenteert 31 toonaangevende projecten van Nederlandse ontwerpbureaus in binnen- en buitenland en is een coproductie van Blauwe Kamer en de Stichting Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw.