12 juni 2023

Oplevering De Regent Den Haag

Het bouwblok met woontoren wordt binnenkort opgeleverd. De Regent is onderdeel van een ensemble van vier bouwblokken gelegen in het Energiekwartier, een woonwijk die grenst aan het Regentessekwartier. De kenmerkende ‘Haagse architectuur’ uit het vierde kwart van de 19e eeuw met rode baksteen en een bijzondere detaillering in overwegende neorenaissance architectuur uit deze wijk, vormde een belangrijke inspiratie voor het nieuwe ensemble.

De Regent is het tweede gerealiseerde bouwblok binnen het ensemble en omvat een 15 laagse woontoren met 98 appartementen en 15 herenhuizen. De 4-laagse herenhuizen langs de Noordwest Buitensingel zijn nu en dan voorzien van een erker. In de tussenstraatjes zijn 3-laagse herenhuizen gerealiseerd. In het midden tussen de bouwblokken ligt een ruitvormig binnenplein met herenhuizen voorzien van begroeide pergola’s en balkons. De gevels zijn uitgevoerd in rood en geel metselwerk, waarbij in bijzondere patronen de nestkasten voor vogels en vleermuizen zijn opgenomen.

Op de hoek nabij de brug is de woontoren gesitueerd, die in hoogte aftrapt naar de 4-laagse herenhuizen, zodat er een natuurlijke overgang ontstaat. De markante woontoren, een baken voor de nieuwe buurt, wordt uitgevoerd in dezelfde rode en gele baksteen als de herenhuizen.

Het ensemble is ontworpen in opdracht van Heijmans Vastgoed en wordt gerealiseerd door Heijmans Bouw. De appartementen in de woontoren worden afgenomen door Vesteda.