Nieuw elan voor sociale woningbouw

21 september 2023

Jeroen Geurst over ‘Nieuw elan voor sociale woningbouw’

Op het Architectenweb symposium ‘Nieuw elan voor sociale woningbouw’ van 25 september geeft Jeroen Geurst van Geurst en Schulze architecten een lezing rond de vraag: hoe sociaal is de woningbouw? Hij houdt de ontwikkeling van het sociale woningbouwontwerp van de afgelopen jaren tegen het licht en laat voorbeelden zien van succesvolle sociale woningbouw.
Door de jarenlange samenwerkingen met talrijke woningcorporaties en ontwikkelaars die Geurst en Schulze architecten heeft opgebouwd, heeft Jeroen Geurst een duidelijke visie opgebouwd. “Geef architecten meer ruimte om te experimenteren in het ontwerpen. Pas dan zal er nieuw elan komen in sociale woningbouw!”

Op het symposium gaan vertegenwoordigers uit de architectuur en woningcorporaties met elkaar in gesprek over hoe actuele onderwerpen als betaalbaarheid, energietransitie, klimaatopgave, en toekomstbestendigheid geadresseerd kunnen worden in sociale woningbouw. Maar ook hoe we van de sociale woningbouwvraag een cultuuropgave kunnen maken.

Wil jij je ook laten inspireren door dit symposium? Wees welkom en meld je gratis aan op de website van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam

Datum: 25 september 2023

Tijdstip: 13.30-18.00

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam