14 februari 2011

Geurst & Schulze wint Kleur Buiten Prijs 2010

Op donderdag 10 februari 2011 heeft Geurst & Schulze de Kleur Buiten Prijs 2010 ontvangen voor het woningbouwproject Le Medi in Rotterdam.
Juryvoorzitter Adri Duivesteijn motiveerde de beslissing van de jury als volgt:
‘De jury is onder de indruk van de veelzijdigheid van het kleurgebruik in dit woningbouwproject. Het kleurgebruik onderstreept de ambachtelijkheid en de eenvoud van de architectuur. Niet alleen is kleur hier een integraal onderdeel van het concept, het is ook een manier gebleken om bij te dragen aan de verbetering van een hele wijk.’
Kleur is in dit woningbouwproject gebruikt om de ruimtelijke opzet van het plan te versterken. De buitenrand bestaat uit terughoudende wittinten, maar in de binnenstraten zijn diverse kleuren minerale verf gebruikt. De jury waardeert dit project door de stedenbouwkundige opzet, de kleur en de inrichting uiting geeft van nieuwe culturen in Nederland. Bovendien brengt kleur individualiteit in dit hoogstedelijke, dichte plan.

Het is niet de eerste keer dat het bureau met dit project een prijs won. Al eerder werd aan Le Medi de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs 2009 toegekend.

Le Medi is ontworpen in samenwerking met Korteknie Stuhlmacher Architecten in opdracht van Com. Wonen, Era Contour en Woonbron.