18 maart 2013

Feestelijke start bouw Richterslaan Utrecht

Op dinsdag 11 december 2012 zal de feestelijke start bouw plaats vinden van het project Richterslaan te Utrecht. Het project, dat in opdracht van Mitros Projectontwikkeling Nieuwegein is ontworpen, bestaat uit 50 appartementen voor senioren en vier grondgebonden groepswoningen.

De appartementen liggen op de 1e, 2e en 3e verdieping met tevens op de 2e verdieping een ontmoetingsruimte. Deze vijftig zelfstandige appartementen met balkon of terras worden gebouwd volgens maatstaven van levensloopbestendigheid. De woningen zijn comfortabel en geschikt om, indien nodig, de bewoners ondersteuning en zorg te bieden. Ook als deze zorg intensiever wordt.

Op de begane grond komen vier groepswoningen met zes studio’s (woonslaapkamers) per woning speciaal voor mensen met dementie. Zorgspectrum zorgt voor de begeleiding en ondersteuning van deze bewoners. Naast de individuele vertrekken beschikt de groep over een gemeenschappelijke woonkamer annex leefkeuken, waar een gezamenlijke huishouding wordt gevoerd. In Nieuwegein is dit de eerste locatie waar deze intensieve zorg kleinschalig in de wijk wordt geboden.