854 Postjesweg m kunstwerk Boris Tellegen

4 april 2024

Opening woongebouwen Caritas en Fortitudo aan Postjesweg Amsterdam

Op woensdag 3 april 2024 vond in storm en regen op feestelijke  wijze aan de Postjesweg in Amsterdam de opening plaats van de twee nieuwe woongebouwen Caritas en Fortitudo. Onder aanwezigheid van de wethouder Reinier van Dantzig en een bestuurslid van Stadsdeel West werd een kunstwerk onthuld dat speciaal hiervoor is gemaakt door beeldend kunstenaar Boris Tellegen. Het kunstwerk heeft een prominente plek gekregen in de door Studio Landlab ontworpen gemeenschappelijke buitenruimte vóór de ingang van beide woontorens.
De beide gebouwen zijn een ontwikkeling van de Maarsen Groep en bevatten 221 huurwoningen in het middensegment voor maatschappelijke beroepen. Op het maaiveld is een gemeenschappelijke tuin en komen een horecavoorziening en een winkel die bijdragen aan de levendigheid in het gebied. De verschillende hoogten van 20 en 9 lagen sluiten aan bij de schaal van de stad langs de A10 en de schaal van de buurt aan de Postjesweg. De zadeldaken zijn kenmerkend voor de buurt en naastgelegen kerk. Zowel het betonskelet als de baksteengevel zijn volledig geprefabriceerd en uitgevoerd door aannemer Van Wijnen.

Onderstaande foto vertoont het kunstwerk van Boris Tellegen. Ga voor uitgebreidere informatie over het ontwerp van Caritas en Fortitudo naar de projectpagina

 

854 Postjesweg buitenruimte met kunstwerk van Boris Tellegen